Kedatangan pengunjung Macau mudhun 78 persen ing Taun Anyar Cina
toto

Kedatangan pengunjung Macau mudhun 78 persen ing Taun Anyar Cina

Tekane pengunjung ing Macau sajrone preian Taun Anyar Cina mudhun 78,3 persen saka taun sadurunge, dadi kurang saka 261.100, miturut data resmi. Iki mbandhingake rekor 1.21 yuta pengunjung sing dicathet ing taun 2019 sajrone pitung dina preian Taun Anyar Cina.

Penurunan taun iki nyusul wabah koronavirus sing mentas diidentifikasi pisanan dilaporake ing Desember ing Wuhan ing provinsi Hubei China. Wabah kasebut lagutogel saiki wis nyebar ing saindenging negara – kanthi kasus uga dideteksi ing Macau lan Hong Kong – uga luwih adoh.

Wabah koronavirus sing terus-terusan nyebabake ewonan wisatawan daratan mbatalake lelungan – kalebu menyang Macau – lan tren kasebut ditambah karo langkah-langkah agregat sing ditindakake dening pemerintah nasional utawa panguwasa lokal ing Macau kanggo nyoba nyegah wabah kasebut. coronavirus sing diidentifikasi. Kahanan wis kenek industri casino kutha, kang katon Kurangé populasi cetha ing nomer gamblers, miturut eksekutif industri .

Agen pambiji kredit Fitch Ratings Inc ujar ing dina Kamis yen efek saka krisis koronavirus ing aliran awis operator kasino Macau “bakal signifikan nalika virus nyebar lan langkah-langkah pencegahan pemerintah wilayah terus”.

Nanging institusi kasebut nambahake: “Profil kredit padhet operator kasino … kudu bisa nahan tekanan iki.”

Angka awal saka Polisi Keamanan Umum Macau nuduhake manawa kutha kasebut duwe 261.069 pengunjung ing antarane 24 Januari lan 30 Januari, pitung dina preian Taun Anyar Cina ing 2020. Angka kasebut dilaporake dina Jumuah dening Kantor Pariwisata Pemerintah Macau.

Gunggunge 57,2 persen sing teka sajrone preian – udakara udakara 149,244 – dening pengunjung saka daratan China, sing nuduhake penurunan 83,3 persen saben taun kanggo klompok kasebut. Sajrone periode Taun Anyar Cina ing 2019, Macau nyathet udakara 899.000 entri dening wong saka daratan China.

Kurangé populasi ing taun-taun ing Macau bakal terus dicathet ing wektu sing cedhak, amarga panguwasa ing China mandheg nerbitake – nganti luwih kabar – visa perjalanan individu kanggo kunjungan menyang Macau dening warga Result SGP daratan. Grup wisata saka daratan menyang Macau uga dilereni soko tugas. Panguwasa ujar manawa langkah-langkah kasebut minangka bagean saka paket inisiatif kanggo nyuda lelungan ing China lan nyuda risiko panyebaran koronavirus.

Ana pembatalan pirang-pirang penerbangan mlebu lan metu menyang Macau – ing sawetara kasus nganti pungkasan Maret – lan nyuda layanan feri lan layanan bis antarane Macau lan Hong Kong, menehi saran marang panguwasa lan Uni Togel operator pariwisata ngarepake watesan terus kanggo lelungan mlebu. daratan kanggo jangka cendhak.

Miturut memo Selasa dening JP Morgan Securities (Asia Pacific) Ltd, basis daratan “Pengunjung Cina saiki kudu entuk ijin / visa liyane kanggo mlebu ing Macau (kayata visa transit, bisnis utawa kulawarga, kanthi kolektif 30 persen). Pengunjung Cina), sing bisa uga ora trep kanggo para pemain judi.

Ana pitung kasus koronavirus sing dikonfirmasi ing Macau ing dina Jumuah esuk, kabeh nglibatake pengunjung saka Wuhan. Ing dina Jumuah, Komisi Kesehatan Nasional China ujar manawa ana 9,096 kasus sing dikonfirmasi ing negara kasebut, lan jumlah tiwas nasional ana 213.

Casinos duwe ‘likuiditas nyukupi’ kanggo ngadhepi krisis: Fitch

Kasino ing Macau terus beroperasi saben jam sanajan ana wabah koronavirus. Nanging, langkah-langkah wis ditindakake kanggo njamin keamanan staf lan pelanggan.

Ing cathetan ana, Fitch ngandika sing papat operator casino karo cahya pasar Macau dijamin dening agensi ratings – Las Vegas Sands Corp, Wynn Resorts Ltd, MGM Resorts International lan Melco Resorts and Entertainment Ltd – kabeh wis “likuiditas nyukupi kanggo tahan potensial. free efek aliran awis saka suda kunjungan” kanggo Macau.

Fitch nambahake: “Kabeh duwe akses menyang likuiditas sing akeh lan ora duwe kadewasan utama ing 2020.”

Agensi kredit ujar manawa, kanthi nganggep penghasilan kuartal pertama lan kuartal kaping pindho 2020 saka Macau mudhun 50 persen lan 25 persen, karusakan gabungan kanggo arus kas papat operator bakal dadi US $ 2,0 milyar.

“Operator sing kasebut ing ndhuwur duwe kapasitas utang lan / utawa awis kanggo mbiayai dampak awis virus ing konteks ambang sensitivitas rating utawa pendapat kredit,” ujare Fitch. Dheweke nyathet yen papat operator kasebut duwe gabungan US $ 7,0 milyar saka keluwihan awis lan US $ 7,8 milyar kasedhiya liwat fasilitas kredit revolving.

Nanging, Fitch nandheske manawa wabah koronavirus China “luwih saka rong kuartal utawa nyebabake nyuda pendapatan sing luwih gedhe”, efek kredit ing papat operator game kasebut “bisa dadi luwih jero”. Ngluwihi impact kredit near-term, “sawetara efek ampas bisa kalebu impact ing ekonomi regional lan pemain nyoba panggonan anyar lan saluran ilegal kayata game online”, ngandika.